Azərbaycan Memarlıq və İnşaat Universiteti (AzMİU) dünyanın nüfuzlu “QS Quacquarelli Symonds” agentliyi tərəfindən elan olunmuş “QS Europe 2025” və “QS Western Asia 2025” reytinqlərində təkmilləşdirilmiş performans göstərib.

AzMİU-dan "Azərbaycan müəllimi"nə bildirilib ki, qiymətləndirməyə əsasən, reytinq siyahısında Avropanın 42 ölkəsindən müvafiq meyarlara cavab verən 684 universitet yer alıb. Onlardan 258-i təkmilləşdirilmiş performans nümayiş etdirib. Bu universitetlər arasında AzMİU-nun da yer alması universitet üçün böyük uğurdur. Beləliklə, bu nailiyyət universitetin akademik mükəmməlliyə davamlı sadiqliyini və qlobal miqyasda artan mövqeyini vurğulayır.

Cari ildə AzMİU-nun reytinqə görə üstələdiyi müəssisələrin faizi 12,6 faizdən 19,6 faizə yüksələrək yeni mövqeyinə qovuşmaqla universitetin strateji səylərini və keyfiyyətli təhsilə uyğunluğunu nümayiş etdirib.

AzMİU-nun nəzərəçarpacaq inkişaf göstərdiyi əsas göstəricilərə aşağıdakılar daxildir:

Fakültə-tələbə nisbəti: 26,4-dən 28,8-ə yüksəlib.

Akademik reputasiya: 9,8-dən 15,0-a qədər artırılıb.

İşəgötürənin reputasiyası: 5.7-dən 12.6-ya qədər yaxşılaşdırılıb.

Daxil olan mübadilə tələbələri: 1,9-dan 4,1-ə yüksəlib.

Beynəlxalq fakültə nisbəti: 1,8-dən 3,4-ə yüksəlib.

Fakültəyə düşən məqalələrin sayı: 1,1-dən 1,7-yə yüksəlib.

Davamlılıq: Keçənilki 0-dan 1,3 bal əldə edib.

Məqaləyə görə sitatlar: 1.0-da sabit qalır.

Əldə olunan nailiyyət AzMİU-nun innovasiya mühitini inkişaf etdirməyə, tələbələrini qlobal uğura hazırlamağa imkan yaradır. Universitet akademik və tədqiqat profilini daha da yüksəltmək üçün tədqiqat imkanlarını və beynəlxalq əməkdaşlığı gücləndirməyə davam edir.